Chelsea po remíze 2:2 na Nou Campe do finále, "Barca" neobháji

25.04.2012 Celý región

Barcelona 24. apríla (TASR) - Anglický futbalový klub FC Chelsea postúpil do finále Ligy majstrov 2011/2012, kde sa v sobotu 19. mája v Mníchove stretne s víťazom druhého semifinále medzi Realom Madrid a usporiadajúcim Bayernom (prvý zápas: 1:2). Chelsea vyradila v semifinále obhajcu trofeje FC Barcelona, keď po domácej výhre 1:0 remizovala v utorňajšej odvete na Camp Nou 2:2.

Zverenci trénera Roberta Di Mattea hrali od 37. minúty bez vylúčeného kapitána Johna Terryho a v druhom polčase s nimi dvakrát hrala konštrukcia brány. Prehrávali už 0:2, ale famózne zvládli konce oboch polčasov, keď v prvom znížil Ramires a v nadstavenom čase premenil sólový únik striedajúci Fernando Torres a vyrovnal na konečných 2:2.

semifinále LM 2011/2012, 2. zápas:

FC Barcelona - FC Chelsea 2:2 (2:1)Góly: 35. Busquets, 43. Iniesta - 45.+1 Ramires, 90.+1 Torres
Rozhodca: Cakir (Tur.)
ŽK: Iniesta, Messi - Mikel, Ramires, Ivanovič, Čech, Lampard, Meireles
ČK: 37. Terry
/prvý zápas: 0:1, do finále postúpila Chelsea/

zostavy a striedania:

Barcelona: Valdes - Puyol, Pique (26. Alves), Mascherano - Xavi, Busquets, Iniesta - Sanchez, Fabregas (74. Keita) - Messi, Cuenca (67. Tello)
Chelsea: Čech - Ivanovič, Cahill (12. Bosingwa), Terry, Cole - Mata (58. Kalou), Obi Mikel, Meireles, Lampard, Ramires - Drogba (80. Torres)

Barcelona mohla rýchlo zmazať jednogólové manko, ale Messi v 3. minúte po vniknutí do šestnástky vystrelil len do bočnej siete. Domáci kormidelník pristúpil po nevydarenom víkendovom Classicu k viacerým zmenám v zostave, v ktorej sa objavili Fabregas, Sanchez i Cuenca, no hra Kataláncov sa znova niesla v stereotypnom obliehaní súperovho pokutového územia. V 20. minúte sa za chrbát obrancov po narážačke s Fabregasom dostal opäť Messi, proti ktorému fantasticky zakročil Čech a tutovku najlepšieho hráča planéty reflexívne ľavou nohou zlikvidoval. Defenzíva Chelsea odolala len do 35. minúty. Po hrubej pozičnej chybe sa otvorila celá jej pravá strana, výbornú loptu dostal Cuenca a jeho krížnu prihrávku usmernil do siete bez problémov voľný Busquets - 1:0. "The Blues" ešte nestihli predýchať inkasovaný gól a v 37. minúte prišiel ďalší tvrdý úder do ich finálových ambícií, keď kapitán Terry videl prísnu červenú kartu po faule bez lopty zozadu na zadný stehenný sval Sancheza. Už po piatich minútach Barcelona presilovku využila, keď Iniesta umiestnenou strelou k ľavej žrdi zvýšil na 2:0. Chelsea sa však zázračne podarilo "vstať z mŕtvych", keď svoj únik v posledných sekundách prvého polčasu zakončil Ramires vydareným lobom proti Valdesovi a hostia strelili kontaktný gól, v tej chvíli znamenajúci ich postup.

Po zmene strán sa predieral do šestnástky Fabregas, ktorému v sklze zasiahol nohy Drogba a hlavný rozhodca po chvíli váhania ukázal na biely bod. Nepresvedčivý a trápiaci sa Messi však naložil s tutovkou zle, keď kopol loptu len do brvna, čím zachoval dramatickosť stretnutia. Hra na jednu bránu pokračovala, prerušil ju len ďalekonosný pokus Drogbu, ktorý takmer zaskočil Valdesa. Na druhej strane sa odohrávali rušné momenty, Cuenca z boku napálil do Čecha, ale neuspel. V 83. minúte to skúšal individuálne Messi, ale opäť proti nemu stála konštrukcia brány, keď spoza šestnástky napálil loptu do žrde. Čas sa pre "Barcu" krátil a do konca zápasu už nenašla recept na neúnavne fungujúci defenzívny val súpera, naopak, v 91. minúte udrel z brejku Torres - 2:2.
 
 
 
 

Vyberte región